جشنواره کتابخوانی رضوی فرصتی برای جلب مشارکت اجتماعی در ترویج فرهنگ کتابخوانی و آشنایی با اهل بیت(ع) است
استاد دانشگاه فردوسی مشهد:

آیپت چنل: استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه فردوسی مشهد از جشنواره کتابخوانی رضوی به عنوان مسیری برای ترویج تفکر و تعقل در اندیشه ها یاد کرد و گفت: جشنواره کتابخوانی رضوی فرصتی برای جلب مشارکت اجتماعی در ترویج فرهنگ کتابخوانی و آشنایی با اهل بیت(ع) است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، فرشته صنعتجو، استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه فردوسی مشهد از جشنواره کتابخوانی رضوی به عنوان مسیری برای ترویج تفکر و تعقل در اندیشه ها یاد کرد. متن این پیام به شرح ذیل است:
جاذبه های دنیای پر زرق و برق الکترونیکی، فضای بیش از حد متحول مجازی، اکنون انسان ها و خصوصا قشر کودک و نوجوان که در مسیر شکل گیری شخصیت و رشد و بالندگی برای در دست گرفتن دنیای آینده هستند، را با سکون جسمی و کاملا منفعل روحی مواجه ساخته است. گرفتن توان تعقل و اندیشه با هجوم سیل وار مطالب صیقل نایافته، گزینش نشده متناسب با مخاطب و نامستند از حیث فقدان منبع اخذ و نامشخص بودن صادر کننده اندیشه، آورده ای جز نسلی نا آرام و بی قرار به سبب رها شدن در این دریای پر تلاطم که ارمغان فضای مجازی است، نخواهد داشت. نسلی که غرق شدگی در انبوه مطالب بی پایه و اساس و جهت نایافته برای آنان فرصت اندیشه را جهت انتخاب، تحلیل و باز اندیشه و تولید دانش و در یک مفهوم دانا شدن، سلب کرده است.
غلبه بر این تلاطمات، نیازمند بسیج و تلاش های همه جانبه نهادها و سازمان های مرتبط و خصوصا، نهادهای مرجع فرهنگی است که با اقدامات شایسته و بایسته فرصت اندیشیدن را به افراد جامعه بدهند. از جمله این تلاش ها، ترویج فرهنگ کتابخوانی با روش های شناخته شده، اثر گذار و خلاقانه، ترغیب و اقناع است که از جمله آن ها می توان به مسابقات کتابخوانی اشاره کرد.
مسابقات کتابخوانی بارقه ای برای انس و الفت با کتاب، آشتی با کتاب و حتی برای برخی آشنایی با کتاب است؛ حتی اگر تنها برای تعداد اندکی هر یک از این ها اتفاق بیفتد شایسته و بایسته است.
نهاد کتابخانه های عمومی با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد بینالمللی فرهنگی ـ هنری امام رضا (ع) هرساله با برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی، سعی بر آن داشته است تا ترویج کتابخوانی را تحت لوای آشنایی با سیره و زندگی و شخصیت گوهربار ائمه اطهار، به ویژه امام رضا (ع) که ایرانیان همواره از برکات حضور مضجع شریف ایشان بهره مند شده اند، تحقق بخشد.
ضمن تقدیر از تلاش متولیان و دست اندر کاران این جشنواره برای تحقق این دو مهم، یعنی ترویج فرهنگ کتابخوانی و آشنایی با سیره ائمه اطهار، امید است از فواید این جشنواره که می توان به ترغیب افراد به کتاب خواندن، تحکیم و تداوم عادت به خواندن برای آشنایان با کتاب و خصوصا برای دنبال کنندگان این جشنواره به صورت سالانه، مشارکت اجتماعی در ترویج فرهنگ کتابخوانی، آشنایی با اهل بیت(ع)، فرصت انس و آشنایی با کتاب ها و خصوصا کتاب های جدید و در مجموع آشنایی با اندیشه ها و اندیشیدن اشاره کرد، بهره مند شد.
بهره مندی از این منافع از یک سو همت متولیان ستادی را در تبلیغ و معرفی این فعالیت و از سوی دیگر همت متولیان امر تعلیم و تربیت و در راس آن ها کوچک ترین اما موثرترین و بنیادی ترین نهاد اجتماعی کانونی تربیت، یعنی خانواده، را می طلبد.
نگارنده از این فرصت استفاده می کنم تا ضمن بر شمردن چالش های جامعه کنونی از یک سو، و ضرورت توجه به کتاب و کتابخوانی از سوی دیگر از افراد، خانواده ها و تمام کسانی که دلسوز خود و جامعه هستند، بخواهم تا این فرصت مغتنم را از خود و عزیزانشان سلب نکنند. قطعا فردایی روشن در انتظار فرد کتابخوان و جامعه کتابخوان که تفکر و تعقل را با خواندن اندیشه های دیگران، پیشه خود ساخته اند خواهد بود؛ خصوصا اگر این اندیشه ها و سیر و سلوک ها برگرفته از رفتار و منش ائمه اطهار علیه السلام باشد.