معرفی Redmi 9 با پروسسور Helio G80 و صفحهنمایش ۶٫۵۳ اینچی


Redmi 9 با طول و عرض به ترتیب ۱۶۳٫۳۲ و ۷۷٫۰۱ میلیمتری، اسمارتفونی نسبتا بزرگ به حساب میآید و ضخامت ۹٫۱ میلیمتری آن نیز با وجود آنکه نسبت به ۹٫۴ میلیمتر Redmi 8 اندکی کمتر شده اما هنوز نمونهای ضخیم و درخور کلاس کاری دستگاه به حساب میآید. Redmi 9 با توجه به باتری حجیم آن طبیعتا گوشی سنگینی نیز به حساب میآید و ۱۹۸ گرم وزن دارد.
Redmi 9 در زمینه صفحهنمایش با تغییر بزرگی نسبت به گذشته روبرو شده و در حالیکه Redmi 8 با یک پنل ۶٫۲۲ اینچی اچدی پلاس (۷۲۰×۱۵۲۰ پیکسل) عرضه شده بود در ردمی ۹ با یک صفحهنمایش بزرگتر ۶٫۵۳ اینچی با وضوح فول اچدی پلاس (۱۰۸۰×۲۳۴۰ پیکسل) روبرو میشویم. این صفحهنمایش به گفته شرکت سازنده ۸۹٫۸۳ درصد از بخش رویی را پوشانده و ۷۰ درصد از طیف NTSC را زیر پوشش خود قرار میدهد. از دیگر المانهای قابل ذکر در مورد این صفحهنمایش باید به کنتراست ۱,۵۰۰:۱، روشنایی ۴۰۰ نیتی و پوشش شیشهای گوریلاگلس ۳ اشاره کرد. Redmi 8 در مقام مقایسه، ۸۸٫۸۴ درصد از روی گوشی را پوشانده و با وجود ثابت بودن کنتراست و روشنایی، پوشش شیشهای آن از نوع پیشرفتهتر گوریلاگلس ۵ است.

در کنارهها و بالا و پایین این صفحهنمایش ظاهرا از حاشیههای باریکتری در مقایسه با Redmi 8 استفاده شده اما طراحی ناچ قطرهای بخش بالایی برای جای گرفتن دوربین سلفی هنوز بر سر جای خود باقیست. دوربین سلفی دستگاه نیز ظاهرا بدون تغییر بوده و همچنان دارای وضوح ۸ مگاپیکسلی، گشودگی دیافراگم f/2.0 و بدون فوکوس خودکار است.
یکی از تغییرات مهم ردمی ۹ نسبت به گذشته در دوربینهای بخش پشتی آن نهفته است؛ در ردمی ۸ در این بخش بهجز حسگر تعیین عمق میدان تنها از یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی استفاده شده بود اما در Redmi 9 بدون در نظر گرفتن حسگر ۲ مگاپیکسلی عمق میدان به یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی اصلی با f/2.2، یک دوربین ۸ مگاپیکسلی التراواید با گستره دید ۱۱۸ درجهای و دیافراگم f/2.2 و یک دوربین ماکروی ۵ مگاپیکسلی با f/2.4 میشود؛ از بین این دوربینها البته تنها دوربین اصلی به فوکوس خودکار مجهز است و فوکوس دو دوربین دیگر بهصورت ثابت در نظر گرفته شدهاند. سنسور اثر انگشت دستگاه نیز به سبک Redmi Note 8 Pro در زیر مجموعه دوربین و در محوطه بیضیشکل این قسمت جای دارد.

بزرگترین و شاید مهمترین تغییر Redmi 9 در بخش پردازشی آن رخ داده؛ جاییکه پروسسور Snapdragon 439 جای خود را به Helio G80 از شرکت مدیاتک داده که با وجود آنکه از همان لیتوگرافی ۱۲ نانومتری پیشین بهره میبرد اما هستههای پردازشی آن متحول شده و به جای ۸ هسته ARM Cortex-A53 از ۲ هسته قویتر A75 با فرکانس ۲ گیگاهرتز و ۶ هسته A55 با فرکانس حداکثر ۱٫۸ گیگاهرتز در آن استفاده شده است. این تغییر به گفته ردمی منجر به ۸۲ درصد سرعت بیشتر و ۱۰۷ درصد بهبود عملکرد در Redmi 9 نسبت به Redmi 8 شده و گرافیک Mali-G52 MC2 آن نیز ۳۰۹ درصد سرعت بیشتری را نسبت به گرافیک Adreno 505 حاضر در Snapdragon 439 ارائه میدهد. ردمی تغییری در ترکیب حافظه داخلی و رم گوشی نداده و این مدل را نیز همچنان با ۳ یا ۴ گیگابایت رم و متناظر با آن با ۳۲ یا ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی (از نوع eMMC 5.1) ارائه کرده است.. ردمی تا به این لحظه اطلاعاتی در مورد حضور یا غیبت درگاه حافظه در این گوشی منتشر نکرده است.

یکی از نقاط قوت ردمی ۸، باتری حجیم ۵ هزار میلی آمپر ساعتی آن بود که در Redmi 9 نیز نهتنها کاهش نیافته بلکه چند میلی آمپر ساعتی نیز به حجم آن افزوده شده است؛ Redmi 9 با باتری حجیمی به ظرفیت ۵,۰۲۰mAh ارائه میشود که با وجود آنکه شارژ آن بهصورت پیشفرض برعهده یک شارژر ۱۰ واتی درون جعبه است اما از شارژر سریعتر ۱۸ واتی نیز پشتیبانی میکند که این دومی را البته باید بهصورت جداگانه تهیه نمود.

ردمی ۹ در زمینه گزینههای ارتباطی با تغییر چندان بزرگی روبرو نشده و در اینجا نیز از پورت USB-C، جک هدست، بلوتوث نسخه ۵، وایفای ۲٫۴ گیگاهرتزی نسخه n، درگاه اینفرارد و مسیریابهای GPS/GLONASS/BeiDou استفاده شده است. در برخی از مناطق توزیع این گوشی، اتصال NFC نیز حضور دارد.

Redmi 9 در سه رنگ سبز، ارغوانی و مشکی به بازار ارائه میشود و منابع خبری به قیمت ۱۴۹ یورویی آن برای ورژن ۳GB/32GB و ۱۷۹ یورویی برای نسخه ۴GB/64GB آن اشاره کردهاند.