منوعیت صادرات سنگآهن، گام رو به جلو برای تولید با حداکثر ظرفیت
تولید زیر ظرفیت ذوبآهن به میزان یک میلیون تن به دلیل نبود مواد اولیه

آیپت چنل: سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه به دلیل عدم تامین سنگآهن، مجموعهای همچون ذوبآهن یک میلیون تن زیر ظرفیت در حال تولید است، ممنوعیت صادرات سنگآهن را گامی رو به جلو برای تولید صنایع پایین دستی با حداکثر ظرفیت عنوان کرد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: تولید همواره زمینهساز رشد و امید آفرینی در سطح کشور بوده و حضور در جمع صنعتگران، موجب نشاط و انگیزه همه دست اندرکاران این بخش بوده است؛ لذا باید به همه زحمتکشان این عرصه، خداقوت گفت.
وی تصریح کرد: ذوب آهن اصفهان، امروز نماد فولاد کشور است و حفظ جایگاه و ارتقای سطح موقعیت آن، برای وزارت صنعت، معدن و تجارت دارای اهمیت بالایی است.
مدرس خیابانی گفت: روش تولید، تعمیر و نگهداری شرکت ذوب آهن با سایر واحدهای فعال در این حوزه تفاوتهایی دارد که در قیمت تمامشده محصولات آن نمود پیدا میکند، بنابراین طبیعتاً ما نمیتوانیم در محصولات فولادی ارائه شده در سطح بازار و شیوه قیمتگذاری، به صورت دو نرخی عمل کنیم؛ به همین دلیل این انتظار وجود دارد که با کمک معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اقدامات مناسبی برای حمایت از این واحد انجام گیرد.
وی افزود: یکی از روشهایی که میتواند به شرکت ذوب آهن کمک کند، اجازه صادرات بیشتر نسبت به سایر شرکتهای فولادی فعال در سطح کشور است تا بتواند این تفاوت قیمت تمامشده را جبران نماید.
مدرس خیابانی اقدامات انجام شده از سوی شرکت ذوب آهن در حوزه محیط زیست و بهرهوری آب را قابل تقدیر عنوان کرد و ادامه داد: با همراهی مجموعه استانداری اصفهان، شرکت ذوب آهن پیشقدم شده و گام های موثری برای احیای محیط زیست در منطقه فعالیت خود برداشته و به گفته مدیران این شرکت، در برابر فعالیت یکی از واحدهای آلاینده، بیش از ۸۰ برابر آن فضای سبز احداث شده است.
مدرس خیابانی اضافه کرد: همچنین اقدامات انجام شده در شرکت ذوب آهن برای بازگشت مجدد آب مصرفی به چرخه تولید، از اهمیت فراوانی برخوردار است که جای قدردانی دارد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: امسال صادرات، محور اصلی فعالیتها و سیاستگذاریهای وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و نسبت به سایر بخشها از اولویت بالاتری برخوردار است؛ به عبارت دیگر، صادرات مهمترین پاشنه آشیل کشور است که در این خصوص باید اقدامات جدی و اثرگذاری انجام شود.
مدرس خیابانی با اشاره به جلسات متعددی که به منظور حل مشکلات پیش روی شرکت ذوب آهن در وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل شده، گفت: در سالی که به فرمان مقام معظم رهبری به عنوان جهش تولید نامگذاری شده، فعالیت ذوب آهن پایین تر از ظرفیت تولید ۳٫۶ میلیون تنی خود، قابل قبول نیست و ما تمام تلاش خود را معطوف این موضوع خواهیم کرد که سطح تولید به ظرفیت این واحد برسد؛ به نحوی که حتی اگر نیاز به مصوبه دولت نیز برای حل و فصل برخی مشکلات این واحد مهم صنعتی باشد، آن را پیگیری خواهیم نمود.
وی تصریح کرد: شرکت ذوب آهن یکی از واحدهای صنعتی مهم کشور به شمار میرود که به راحتی میتواند الگوی “جهش تولید” را در سال ۹۹ محقق سازد و از ظرفیتهای لازم برای افزایش تولید خود برخوردار است؛ چرا که در این واحد هم اکنون فاصله بین ظرفیت اسمی و تولید واقعی، بالغ بر یک میلیون تن است.
مدرس خیابانی به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران ماموریت داد تا مسئولیت جهش تولید در ذوب آهن را به عهده بگیرند و گامهای موثری در راستای افزایش سطح تولید آن بردارند.
سرپرست وزارت صمت با اشاره به سرمایه گذاری انجام شده برای تولید ۱۲۰ هزار تن ریل در شرکت ذوب آهن، تاکید کرد: این موضوع به هیچ عنوان قابل قبول نیست که شرایط برای تولید داخل وجود داشته باشد و ما برای واردات اقدام کنیم؛ به همین دلیل در همین راستا ثبت سفارش این کالا باید ممنوع شده و جلوی واردات آن گرفته شود.