سازمان امور مالیاتی کشور

تبیین نتایج پرداخت مالیات

آیپت چنل: مالیات به عنوان ابزاری کارآمد در جهت اجرای سیاستهای کلان اقتصادی مانند تثبیت اقتصادی، ایجاد اشتغال، رشد اقتصادی و بهبود رفاه اجتماعی، به شمار می آید. مالیات ریشه بسیاری از خدمات رفاهی و اجتماعی در جامعه است. مبارزه با فقر و بی‌عدالتی، توسعه نظام آموزشی و سلامت و … با مالیات محقق می‌شود وبه‌ عنوان منبع مهم در تخصیص منابع، ایجاد اشتغال، تعادل و ثبات قیمت‌ها، توازن حساب‌های ملی و بین‌المللی و بالاخره توزیع درآمدها میان طبقات و بخش‌های مختلف اقتصادی جامعه مورد استفاده قرار ‌می گیرد. به این‌ ترتیب مالیات یکی از عوامل اصلی در چرخه اقتصادی کشور است و در واقع ابزاری برای تحریک تولید و برنامه‌های توسعه، توزیع عادلانه امکانات و جلوگیری از انحصار و غیررقابتی شدن بازار در تخصیص منابع است. از آنجا که مالیات نقش موثر و مستقیمی در تامین منابع مالی کشورها بر عهده داشته و انجام پروژه های عمرانی و توسعه زیرساخت ها ارتباط مستقیمی با میزان مالیات های وصول شده دارد.

نظام مالیاتی می تواند با اخذ مالیات از افراد و واحدهای اقتصادی که درآمدهای مطلوب دارند شرایط را برای بهبود معیشت اقشار کم توان جامعه فراهم و فاصله‏ی طبقاتی را کاهش دهد. دریافت مالیات به شرط ارائه ی خدمات عمومی مطلوب ، سیاستی مناسب به شمار می رود وشرایط رفاه شهروندان فراهم می شود و آنان با رضایت خاطر بیشتر اقدام به پرداخت مالیات می کنند. مالیات یک نوع هزینه اجتماعی است که شهروندان بابت مشارکت در تامین رفاه اجتماعی، آن را پرداخت می کنند.

برای اینکه نقش ملموس تری از نحوه مصرف مالیات بیان شود می‌توان به بخش‌هایی از درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد که در زمینه تأمین هزینه‌های درمان و سلامت افراد جامعه و همچنین کمک به تأمین منابع مالی شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور پرداخت می‌شود. در این راستا از میزان ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده کالا و خدمات، یک درصد آن به حوزه سلامت و درمان و ۳ درصد به شهرداری‌ها و دهیاری‌های سراسر کشور اختصاص داده می‌شود که در خصوص درمان می‌توان نقش سهم مالیاتی که به این حوزه اختصاص داده شده است را به وضوح در طرح جامع سلامت که در سال‌های اخیر به اجرا در آمده و هزینه‌های درمان را بسیار پایین آورده است، اشاره کرد. همچنین میزان ۳ درصد از درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده که به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها اختصاص داده می‌شود، به منظور تأمین هزینه‌هایی چون تجهیز و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی، ایجاد پارک‌ها و فضاهای تفریحی، ترمیم خیابان‌ها و معابر شهری، نوسازی مدارس و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در این میان، اطلاع‌رسانی صحیح و به هنگام از نحوه مصرف درآمدهای مالیاتی و همچنین تبیین و تشریح کارکردها و آثار پرداخت مالیات در اقتصاد، موجب همکاری و مشارکت بیشتر مردم در پرداخت مالیات می‌گردد و آشنایی هرچه بیشتر مردم از چگونگی به مصرف رساندن وجوه مالیات در پروژه‌ها و هزینه‌های عمومی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است. اگر چنین حسی در مردم به وجود آید که گرفتن مالیات به‌وسیله دولت در راستای ساختن فردایی بهتر برای آن‌ها و فرزندانشان است، تمایل و رغبت بیشتری برای پرداخت مالیات خواهند داشت.
بنابراین دولت برای دستیابی به اهداف خود برای پاسخگویی به نیازهای اساسی جامعه که به بخشی از آن اشاره شد نیازمند منابع مالی است و مردم دریافته اند که اگر در زندگی روزمره شان خدمتی دریافت می کنند، باید هزینه آن را بطور مستقیم یا غیرمستقیم بپردازند. در خاتمه، اشاعه فرهنگ پرداخت مالیات در جامعه نیاز به سرمایه‌گذاری و آگاهی دادن به مردم در مورد نتایج و آثار مثبت پرداخت مالیات در جامعه دارد و مردم باید حس کنند که پرداخت مالیات یک نوع مشارکت ملی است و برای دستیابی به توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور، دولت نیازمند همکاری آنان است.

انتشار: كوروش جم

 

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن