هدف ما این است که در همه شهرها و استانها تیمهای قرآنی تشکیل شوند
جعفري، در نشست خبری پانزدهمین جشنواره تلاوتهای مجلسی، بيان كرد:

آيپت چنل: دبیر پانزدهمين جشنواره تلاوتهای مجلسی گفت: شیوع کرونا سبب شد که در ابتدا به این نتیجه برسیم که نمیتوان جشنواره را با قوت در همه شهرها برگزار کرد اما در ادامه به این جمعبندی رسیدیم که جشنواره هم حضوری و هم غیر حضوری برگزار شود.
به گزارش خبرنگار دين و انديشه شبكه تلويزيوني راديويي خبري ايران، نشست خبری مراسم نهایی پانزدهمین جشنواره تلاوتهای مجلسی، با عنوان فجر تلاوت، صبح امروز سه شنبه ۳۰ دي ماه ۹۹، با حضور حمیدرضا نقاشیان مسئول جشنواره، داوود جعفری دبیر جشنواره، محمدرضا پورمعین مدیر اجرایی جشنواره و جمعي از اصحاب رسانه، در حسینیه صاحب الزمانی (عج) تهران برگزار شد.
داوود جعفری، دبیر پانزدهمين جشنواره تلاوتهای مجلسی
داوود جعفری، دبیر پانزدهمين جشنواره تلاوتهای مجلسی، در ادامه اين نشست خبري، با اشاره به آغاز جشنواره امسال با اهداف بسیار خاص و بلند گفت: شیوع کرونا سبب شد که در ابتدا به این نتیجه برسیم که نمیتوان جشنواره را با قوت در همه شهرها برگزار کرد اما در ادامه به این جمعبندی رسیدیم که جشنواره هم حضوری و هم غیر حضوری برگزار شود.
وی ادامه داد: به این صورت ستادهای اجرایی توسط فعالان قرآنی شهرستانها شکل گرفت و در این زمینه خودشان همه کارها را بر عهده گرفتند و ما نقش سیاستگذار را داشتیم. نهایتاً در ۱۰۹ شهر اشعار برگزار شد.
دبیر پانزدهمين جشنواره تلاوتهای مجلسی، استفاده از ظرفیت فضای مجازی را سبب مشارکت از این مردم بیان کرد و گفت: تا سال قبل بالاترین استقبال از جشنواره حدود ۵ هزار نفر در یک شهر بود اما وقتی جشنواره به صورت مجازی برگزار شد همه مردم مشارکت کردند و در مجموع همه مراحل امسال ۳ میلیون نفر در جشنواره مشارکت داشتند که بیشترین مشارکت مجازی بود.
جعفری، از افزایش رشتههای جشنواره خبر داد و گفت: از دیگر تحولات جشنواره افزایش رشتهها و ردههای مختلف جشنواره بود که در این راستا رشتههای ترتیل، حفظ کل، ردههای سنی نوجوانان به جشنواره اضافه شد. همچنین رشته حفظ امسال به صورت مشترک بین آقایان و خانمها برگزار شد. البته برای این کار ظواهر صوتی و لحنی را برداشتیم تا حافظان قرآن بتوانند در همه ردههای سنی و بدون محدودیت جنسیت زن و مرد با هم رقابت کنند. همچنین برنامهریزی برای رشته حفظ بسیار با دقت انجام شد و فردی که بخواهد به عنوان حافظ سال جمهوری اسلامی انتخاب شود باید حداقل ۵ جزء قرآن را ارائه کند.
وي برگزاری دورههای آموزشی در کنار جشنواره را اتفاقی بینظیر در کشور دانست و گفت: در هیچ مسابقهای در کشور در کنار برگزاری رقابت، دورههای آموزشی برای شرکتکنندگان برگزار نمیشود و ما امسال دورههایی را با حضور ۶ نفر از اساتید برتر به عنوان مربی گروههای قرآنی برگزار کردیم. همچنین در بخش ترتیل به جز جایزه نقدی یک دوره ترتیل کل قرآن کریم با صدای نفرات برتر ضبط شد.
دبیر پانزدهمين جشنواره تلاوتهای مجلسی، حرکت جشنواره تلاوتهای مجلسی را به سمت تشکیل تیمهای قرآنی تشریح کرد و گفت: هدف ما این است که در همه شهرها و استانها تیمهای قرآنی تشکیل شوند و به این صورت میتوانیم جشنواره را مانند یک لیگ ورزشی برگزار کنیم و با این کار در همه طول سال نخبگان به تلاوت در محافل و ترویج قرآن کریم میپردازند.
محمدرضا پورمعین، مدیر اجرایی پانزدهمين جشنواره تلاوتهای مجلسی
محمدرضا پورمعین، مدیر اجرایی پانزدهمين جشنواره تلاوتهای مجلسی، در ابتدای این نشست خبري گفت: پانزدهمین جشنواره تلاوتهای مجلسی سوم بهمن ماه ۱۳۹۹ از ساعت ۱۵ الی ۱۹ با حضور جمعی از مسئولین، نخبگان، خیرین، خادمان قرآن کریم، هنرمندان و ورزشکاران در برج میلاد تهران برگزار میشود.
وي بيان داشت: مرحله نهایی جشنواره تلاوتهای مجلسی با عنوان فجر تلاوت جمعه ۳ بهمن در مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار میشود.
مدیر اجرایی پانزدهمين جشنواره تلاوتهای مجلسی ادامه داد: نفرات برتر جشنواره تلاوتهای مجلسی به عنوان راهیافتگان به مرحله فجر تلاوت با هم رقابت میکنند، همچنین در این مراسم برگزیدگان بخشهای مختلف و نفر برگزیده بخش بینالملل جشنواره معرفی و تجلیل میشوند.
پورمعین، درخصوص دیگر جزئیات برگزاری جشنواره فجر تلاوت گفت: این برنامه با تلاوت مهدی غلامنژاد برگزار و در آن کلیپهایی از روند برگزاری جشنواره برای حاضران پخش میشود، همچنین عبدالهادی فقهیزاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي سخنران اصلی برنامه است و چهرههای مختلف فرهنگی، هنری و ورزشی در آن حضور دارند.
وي از پخش زنده جشنواره فجر تلاوت از شبکههای مختلف داخلی و برون مرزی خبر داد و گفت: طبق هماهنگیهای صورت گرفته با رسانه ملی جشنواره فجر تلاوت به صورت زنده و مستقیم از شبکه قرآن و رادیو قرآن پخش میشود. همچنین شبکههای برون مرزی الکوثر و سحر بهصورت ویژه جشنواره را پوشش میدهند.
حمیدرضا نقاشیان، بانی و مسئول پانزدهمين جشنواره تلاوتهای مجلسی
حمیدرضا نقاشیان، بانی و مسئول پانزدهمين جشنواره تلاوتهای مجلسی، در ادامه ي اين نشست خبري، با اشاره به اهمیت قرآن کریم در سالهای پس از انقلاب گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد بودیم که توجه به قرآن بسیار افزایش یافت و در این زمینه خصوصاً ارتقاء قاریان جمهوری اسلامی ایران در جهان اسلام به خوبی رخ داد و مسابقات بینالمللی قرآن نقطه عطفی در این زمینه بود.
وی درباره جشنواره تلاوتهای مجلسی گفت: این جشنواره از همین حسینیه و با نیت پرداختن به تلاوت قرآن بر اساس ذائقه مردم کار خود را آغاز و با شکلی متفاوت پیش رفت، همچنین استقبال عمومی سبب شد تا جشنواره ظرف مدت کوتاهی ۱۰ دوره برگزار شود. پس از دوره دهم به این نتیجه رسیدیم که جشنواره میتواند سراسری و حتی بینالمللی برگزار شود و از دور یازدهم جشنواره فجر تلاوت آغاز شد که اوج آن سال گذشته بود که با استقبال انبوه مردم در برج میلاد برگزار شد.
نقاشیان، شیوع کرونا را عاملی برای بروز برخی تغییرات و رشد جشنواره دانست و گفت: امسال با شیوع کرونا ابتدا با شرایط سختی مواجه شدیم، از طرفی نمیدانستیم که این بیماری تا کی در کشور وجود دارد اما در ادامه تصمیم گرفتیم که جشنواره را به صورت حضوری و غیرحضوری برگزار کنیم، یعنی در مناطقی که امکان برگزاری حضوری وجود دارد به صورت حضوری و در مناطقی که این امکان وجود ندارد به صورت مجازی برگزار کنیم.
بانی و مسئول پانزدهمين جشنواره تلاوتهای مجلسی، از برگزاری جشنواره در ۱۰۹ شهر خبر داد و گفت: امسال استقبال از جشنواره بسیار گستردهتر از سالهای قبل بود و در مجموع در ۱۰۹ شهر کشور برگزار و قاریان شاخص و استانی در آن حضور پیدا کردند، همچنین استقبال مردم از جشنواره مایه قوت ما بود و از روز اول بنا را بر این گذاشتیم که بیشترین سهم انتخاب نفرات برتر به آراء مردمی تعلق بگیرد.
احمد خالدی، مسئول رسانهای پانزدهمين جشنواره تلاوتهای مجلسی
احمد خالدی، مسئول رسانهای پانزدهمين جشنواره تلاوتهای مجلسی، در پایان اين نشست خبري، با اشاره به پوشش گسترده شبکههای داخلی و برون مرزی از جشنواره گفت: امسال رایزنیهایی با مسئولان رسانه ملی داشتیم و قرار شد جشنواره فجر تلاوت به صورت زنده از شبکه قرآن و رادیو قرآن پخش شود.
وی ادامه داد: یکی از دغدغههایی که همیشه با آن روبرو بودیم انعکاس برون مرزی جشنواره بود که در این زمینه شاهد اتفاقات مثبتی بودیم. چهار شبکه اردو، بوسنی، کردی و فرانسه و شبکههای الکوثر و سحر بخش پایانی این جشنواره را پوشش خواهند داد و نیز چهار شبکه با تدوین ویژه این مسابقه را به صورت مستند ارائه میدهند.
بنا به اين گزارش، درپايان اين نشست خبری، از پوستر پانزدهمين جشنواره تلاوتهای مجلسی، با حضور عوامل برگزاری و عكاسان رسانه ها، رونمايي گرديد.
گفتني است، همايش اختتاميه پانزدهمین جشنواره تلاوتهای مجلسی(پنجمين فجر تلاوت) و جزئیابا محوريت انتخاب برترین قاری مجلسی ـ مردمی سال ۱۳۹۹جمهوری اسلامی ایران، با حضور قاريان، جمعی از فعالان و پیشکسوتان قرآنی کشور، جمعه ۳ بهمن ماه ۹۹، در سالن اصلي همايشهاي بين المللي برج ميلاد تهران برگزار میشود.
خبرنگار: نازنين زهرا قوچاني