اخبار برگزیدهصنعت٬ معدن و تجارتنمایشگاه هاهمایش ها

صنعت فولاد کشور با احداث ذوب آهن شکل گرفت و سرآغاز تحولات اساسی در کشور شد

دكتر نیلی احمدآبادی، در آيين افتتاحيه یازدهمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ‌آهن:

رئیس دانشگاه تهران و رئیس انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران گفت: تولید و مصرف فولاد نشانه‌ای از قدرت اقتصادی است و فولاد به دلیل قابلیت بازیابی، نقش مهمی در اقتصاد دارد. ضمن اینکه تولید فولاد در دنیا به یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن رسیده و بهای آن حدود ۶۰۰ دلار در هر تن است. در این میان کشورهای پیشرفته مانند چین و ژاپن بیشترین تولید فولاد را برعهده دارند.

به گزارش شبكه تلويزيوني راديويي خبري ايران، یازدهمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ‌آهن با نگاهي به بازار، صبح امروزدوشنبه ۴ اسفند ماه ۹۹، با حضور جمعی از مسئولان و دست‌اندرکاران صنعت فولاد، شرکت‌های بزرگ حوزه سنگ آهن و فولاد کشور و اصحاب رسانه، در سالن همايشهاي هتل المپیک تهران افتتاح شد.

یازدهمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ‌آهن، با نگاهی به بازار که محورهای عمده آن سیاست‌گذاری‌های صنعت فولاد، توجه به تکنولوژی‌ها و محصولات جدید، ایجاد توازن در بازار و توسعه این صنعت مي باشد.

دكتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران و رئیس انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران

دكتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران و رئیس انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران، در آیین افتتاحیه اظهار داشت: صنعت فولاد کشور با احداث ذوب آهن شکل گرفت و سرآغاز تحولات اساسی در کشور شد.

وی افزود: تولید و مصرف فولاد نشانه‌ای از قدرت اقتصادی است و فولاد به دلیل قابلیت بازیابی، نقش مهمی در اقتصاد دارد. ضمن اینکه تولید فولاد در دنیا به یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن رسیده و بهای آن حدود ۶۰۰ دلار در هر تن است. در این میان کشورهای پیشرفته مانند چین و ژاپن بیشترین تولید فولاد را برعهده دارند.

رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: فولاد زنگ‌ نزن در مقایسه با فولاد ارزش افزوده بالایی دارد و قیمت آن بین دو هزار و ۵۰۰ تا سه هزار دلار است.

دكتر نیلی ادامه داد: عدم توجه به تولید فولادهای مخصوص، کشور را از توسعه محروم و وابستگی را به واردات زیاد خواهد کرد. ضمن اینکه صنایع اساسی کشور مانند نفت، گاز و پتروشیمی از این فولادها استفاده می‌کنند.

وی در خصوص نسل چهارم تکنولوژی و دیجیتالی شدن فرآیندها تاکید کرد: تحول دیجیتال و نوآوری در صنعت فولاد دنیا بسیار مورد توجه بوده و اخیرا در ایران به آن توجه شده است. شرکت فولاد مبارکه با دانشگاه تهران بحث تحول دیجیتال را با هم آغاز کرده‌اند که حاصل آن مرکز نوآوری دیجیتال بوده است.

عزت‌اله اکبری تالارپشتی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی

عزت‌اله اکبری تالارپشتی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، در آیین افتتاحیه یازدهمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ‌آهن اظهار داشت: بخش معدن با توجه به پتانسیل‌ها در کشور مغفول مانده و در این موضوع هم دولت و هم بخش خصوصی مقصر هستند. ضمن اینکه بخش خصوصی ساختار مالی و پشتوانه قوی ندارد و در این رابطه دولت می‌تواند سیستم مالی را نظام‌مند کند.

وی افزود: قانون زنجیره فولاد که در مجلس با درخواست دولت رسیدگی می‌شود، به دلیل نظرات متضاد بخش‌های مختلف زنجیره و عدم هم‌گرایی، همچنان در حال بحث بوده و به نتیجه نرسیده است.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با گلایه نسبت به تصمیم‌گیری‌های دولت در حوزه تنظیم بازار عنوان کرد: دولت به یکباره به بهانه‌های مختلف ازجمله تنظیم بازار بخشنامه صادر می‌کند و این امر به ویژه صادرات را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در حالی که صنعت فولاد به صادرات نیاز دارد و صادرکنندگان وجهه بین‌المللی کسب کرده‌اند.

وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: انداختن ناکارآمدی به گردن تحریم صحیح نیست و وزارت صمت نباید برای تصمیم‌گیری، به مسائل خرد وارد شود. در کنار آن،  نگاه سیاست‌گذاران کشور نباید به خارج باشد و باید برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای انجام شود که تحریم‌ها اثری بر صنعت نداشته باشد.

سعید زرندی، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت

سعید زرندی، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، در آیین افتتاحیه این همایش و نمایشگاه بيان داشت: صنعت فولاد اثر قابل توجهی در سایر صنایع و ایجاد اشتغال در کشور دارد.

وی افزود: همه دست‌اندرکاران صنعت فولاد کشور به هدف ۵۵ میلیون تن وفادار مانده‌اند و این نشان از هماهنگی و همکاری در زنجیره است. ضمن اینکه ظرفیت فولاد کشور در سال‌های اخیر به حدود دو برابر افزایش یافته و در حوزه شمش و ریخته‌گری به ۴۰ میلیون تن رسیده است.

زرندی اذعان کرد: تقریبا در همه بخش‌ها به توازن نسبی رسیده‌ایم و به اهداف خواهیم رسید؛ البته در بخش آهن اسفنجی کمی از برنامه عقب هستیم.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت تاکید کرد: به بومی‌سازی در صنعت فولاد و سنگ‌آهن توجه ویژه‌ای داشته‌ایم و به طور متوسط بیش از ۶۰ درصد در حوزه‌های مختلف بومی‌سازی کرده‌ایم.

وی با اشاره به نق پررنگ فولادی‌ها در اقتصاد کشور، بیان کرد: ۲۰ شرکت فولادی و سنگ‌آهنی ۱۶ درصد از ارزش بورس را به خود اختصاص داده‌اند و ۴۱ درصد از معاملات بورس کالا به محصولات فولادی تعلق دارد. ضمن اینکه همه صنایع فولادی در سال‌های اخیر سودده بوده‌اند.

زرندی در خصوص رسیدن به اهداف کلان صنعت فولاد تصریح کرد:، صنعت فولاد به هدف ۵۵ میلیون تن خود خواهد رسید و باید از هم‌اکنون برای بعد از از ۱۴۰۴ برنامه‌ریزی کرد.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت تصریح کرد: صنعت فولاد کشور باید به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بالا حرکت کند و گام بعدی صنعت فولاد کشور باید رفتن به سمت فولاد آلیاژی و زنگ‌نزن باشد.

وی عنوان کرد: در حوزه انرژی باید بهینه‌سازی آغاز شود و از هم‌اکنون به فکر مصرف انرژی در صنعت فولاد باشیم. شرکت‌ها را باید تشویق کنیم که در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند.

زرندی مطرح کرد: یک‌چهارم برق صنعتی توسط فولاد مصرف می‌شود و توسعه سرمایه‌گذاری فولادی‌ها در حوزه زیرساخت‌های انرژی افزایش یابد. ضمن اینکه ۲۱ درصد از مصرف گاز صنعتی نیز به فولاد تعلق دارد. اکنون که شرایط خوب است باید برنامه‌ریزی شود که بهینه‌سازی مصرف انرژی در صنعت فولاد انجام شود.

معاون طرح و برنامه وزرات صمت با تاکید بر حمل ریلی محصولات فولاد، ابراز کرد: در حال حاضر ۳۵ میلیون تن از محصولات فولادی توسط راه‌آهن حمل می‌شود و برنامه‌ریزی کرده‌ایم که این میزان به ۱۰۵ میلیون تن افزایش یابد.

وی خاطرنشان کرد: شرکت‌های کوچک فولادی در کشور افزایش یافته و در این رابطه باید به سمت ادغام پیش برویم زیرا اکنون صنایع بزرگ فولادی که سوددهی بسیار خوبی دارند، می‌توانند فولادسازان کوچک را ادغام کنند.

زرندی در پایان تاکید کرد: اگر به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بالا نرویم، کشور در مسائل صنعتی رشد نخواهد داشت.

گفتنی است، یازدهمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ آهن ایران با نگاهی به بازار به مدت سه روز از چهارم تا ششم اسفند ماه ۹۹ در محل هتل المپیک تهران برگزار می‌شود.

خبرنگار: محمد رضايي

 

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن