اخبار برگزیدهصنعت٬ معدن و تجارتهمایش ها

اولین کنفرانس بین المللی مهندسی معدن و زمین شناسی برگزار شد

آیپت چنل: اولین کنفرانس بین المللی مهندسی معدن و زمین شناسی با همکاری وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی و سازمان نظام مهندسی معدن ایران و مشارکت کشورهای قزاقستان، ترکیه و استرالیا در هفته معدن برگزار شد.

به گزارش شبکه تلویزیونی رادیویی خبری ایران٬ در یکسال اخیر با گسترش پاندمی کرونا فعالیت‌های معدنکاری بسیاری از مناطق جهان از جمله ایران تحت تاثیر این ویروس با اختلال و پیچیدگی مواجه شده است و تبعاتی همچون «رکود بازارهای جهانی»، «افزایش موجودی انبارهای فلزات اساسی»، «روند کاهشی قیمت جهانی محصولات معدن و صنایع معدنی» و «ایجاد محدودیت در صادرات» را به حوزه معدن و صنایع معدنی تحمیل کرده است. در همین راستا اولین کنفرانس بین المللی مهندسی معدن و زمین شناسی در خرداد ماه ۱۴۰۰ با مشارکت انجمن علمی تعاون وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی، سازمان نظام مهندسی معدن قم، سازمان بسیج شهرداری تهران و شرکت زمین سازه صدرا برگزار شد. در ادامه گفتگویی با دبیر اجرایی کنفرانس مذکور خواهیم داشت

اهداف برگزاری این کنفرانس در سطح بین‌المللی چیست؟

سابقه معدنکاری در ایران قدمتی بس طولانی دارد. با داشتن چنین پیشینه‌ای در کنار بهره‌مندی از ذخایر عظیم فلزی و غیر فلزی لزوم استفاده بهینه از این ثروت‌های خدادادی دو چندان می‌شود. آشنایی و استفاده از روش‌های نوآورانه سبب ارتقای وضعیت بهره‌برداری از منابع کشور خواهد شد که این امر خود سبب افزایش بهره‌وری اقتصادی می‌شود. با توجه به این مقدمه کوتاه لزوم توجه به دانش معدن و معدنکاری و ارتباط آن با صنعت بیش از هر زمان دیگری حس می‌شود لذا برنامه‌ریزان این کنفرانس را ملزم تشکیل دبیرخانه دائمی کنفرانس و مقدمات برگزاری هرچه باشکوه‌تر این کنفرانس نمود.

ضرورت برگزاری این همایش چیست؟

از جمله عوامل موثر در فرآیند توسعه ملی برگزاری همایش‌های علمی است. توجه به دو عنصر دانش و تجربه و تشخیص مصادیق آنها در پدیده‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و علمی در برگزاری یک همایش علمی اهمیت خاص دارد. بعد از گذراندن بیش از یکسال و نیم از رکود ناشی از کووید ۱۹ نیاز به برگزاری چنین همایشی به شدت حس می‌شود. دستاوردهای علمی یکسال اخیر پژوهشگران به دلیل عدم برگزاری کنفرانس‌ها به جامعه علمی و صنعتی کشور عرضه نشده است و این عامل باعث شد کنفرانس با استقبال شایسته‌ای از سوی محققان و متخصصان مواجه شود.

اهداف شما از برگزاری این همایش چیست؟

این اهداف شامل ارائه دستاوردهای علمی متخصصان و مهندسان کشور در حوزه معدن و صنایع معدنی، معرفی تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین در جهت افزایش سطح دانش با برگزاری کارگاه‌های علمی مرتبط و تاکید بر روش‌های نوین اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد معدنی و همچنین معرفی کاربردهای نوین مواد معدنی است که امیدواریم در حاشیه برگزاری این همایش شاهد ارتقاء و افزایش سطح علمی تحقیقات انجام شده و ارائه پیشرفت تکنولوژی‌های بکار گرفته شده در صنعت باشیم.

تفاوت این همایش با سایر همایش های برگزار شده را بیان بفرمائید ؟

هدف این کنفرانس استفاده از پتانسیل علمی محققان و متخصصان داخلی و خارجی معدن و صنایع معدنی است. مقالات در حوزه‌های نوآوری‌های تکنولوژیک و فنی و مقالات مرتبط با حوزه‌های اقتصادی در اولویت‌ پذیرش قرار داشت. توجه ویژه به مقالات مرتبط با نوآوری در حوزه معدن و صنایع معدنی و افزایش بهره‌وری در حوزه‌های اقتصادی از نکات منحصر به فرد این همایش است.

در انتها دکتر حسین بی‌باکیان عضو شورای سیاست‌گذاری نیز با اشاره به تاثیر پاندمی کرونا بر فعالیت‌های معدنکاری این تهدید را فرصت دانسته و اظهار داشتند شیوع کرونا می‌تواند نحوه بهره‌برداری از معادن را تغییر داده و استفاده از ماشین‌های کنترل از راه دور را افزایش دهد. این در حالی است که درحال حاضر بخش معدن ایران با در اختیار داشتن ذخایر ارزشمند معدنی با معضل تامین ماشین‌آلات مواجه است. اتفاقی که بر میزان بهره‌برداری تاثیر داشته و قیمت تمام شده را افزایش می‌دهد.با توجه به اینکه بخش معدن سهم قابل توجهی در رشد اقتصادی دارد و دارای ظرفیت‌های گسترده است، از این رو می‌تواند به عنوان یکی از مهم‌ترین عملگرها در توسعه اقتصادی باشد. با استفاده از ظرفیت‌های علمی و فناورانه مناسب در بخش معدن می‌توان رشد اقتصادی را افزایش داد. این امر در صورتی امکان‌پذیر است که بخش معدن بر مبنای اقتصاد دانش‌بنیان عمل کند. در این کنفرانس بیش از ۱۱۰ مقاله ارسال شد که ۵۰ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت. و در خصوص دستاوردهای نوین معدن به بحث و تبادل نظر پرداختند.

 خبرPDF

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن