عدم شناخت تجار عراقی از ایران و ظرفیت های محصولات ایرانی از دلایل توسعه ناکافی تجارت با کشور عراق می باشد
عابدی در همایش فرصتها و راهکارهای توسعه صادرات به استانهای جنوبی عراق بیان کرد:

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بصره گفت: باید با برگزاری همایش و نمایشگاههای دائمی در زمینه نفت، آب، گاز و تجهیزات کشاورزی و لوازم خانگی شاهد افزایش تبادلات تجاری دو کشور باشیم.
به گزارش خبرنگار شبکه تصویری خبری ایران، همایش فرصتهای توسعه صادرات به استانهای جنوبی عراق، صبح امروز چهارشنبه ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۰، با حضور دکتر آقارضا فتوحی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان، دکتر مجید آرین زادگان دبیر علمی همایش، فرزاد پیلتن مدیرکل دفتر عربی و افریقایی سازمان توسعه تجارت ایران، علی عابدی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بصره و مقاماتی از بخشهای دولتی و خصوصی و جمعی از تجار و بازرگانان جمهوری اسلامی ایران و عراق، در سالن خلیج فارس سازمان توسعه تجارت ایران، در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد.
علی عابدی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بصره، در این همایش گفت: یکی از دلایل عدم افزایش تبادلات محصولات بین دو کشور عدم شناخت تجار عراقی از ایران و محصولات ایرانی از ظرفیت های محصولات ایرانی است.
وی ادامه داد: باید با برگزاری همایش و نمایشگاههای دائمی در زمینه نفت، آب، گاز و تجهیزات کشاورزی و لوازم خانگی شاهد افزایش تبادلات تجاری دو کشور باشیم.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بصره، به مشکلات و موانع و راه حل ها برای ارتباط بیشتر بین این دو کشور اشاره کرد و گفت: ایران در چند دهه اخیر بسیار پیشرفت های چشمگیری داشته است.
عابدی، با اشاره به تعرفه های گمرکی بین ایران و عراق گفت: بسته بودن مرز ها، محدودیت های صادراتی، ترمیم سنجش محصولات در ایران، مشکل تعامل بین تاجر های ایرانی و عراقی، ترانزیت و حمل و نقل، از موانع موجود در توسعه صادرات به کشورعراق می باشد.
فرزاد پیلتن، مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی، در این همایش گفت: ما باید زیر ساختهای بانکی و صنعتی را برای تحقق توسعه صادرات به استانهای جنوبی عراق را فراهم کنیم. البته خوشبختانه در بسیاری از زمینهها این شرایط فراهم شده است.
گفتگو با دکتر آقارضا فتوحی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی ادامه داد: ما دو حوزه داریم که حوزه زیر ساختهای تجاری یکی ازآن است که در این حوزه با استانهای عراقی و پایانه های مرزی بیشتر در خوزستان متمرکز است که ما امیدواریم اتاق بازرگانی ما در استان خوزستان کمک کنند به شکل مناسبی تقویت شود.
گفتگو با دکتر مجید آرین زادگان دبیر علمی همایش
پیلتن ادامه داد: نیازهای رسیدن به اهداف تجاری به ترویج تجاری بر میگردد؛ همچنین بخش های خصوصی دو کشور میتوانند با برگزاری نمایشگاههای در این زمینه کمک کنند.
وی گفت: ما در تمام نمایشگاه های عراق پاویون های جمهوری اسلامی ایران را مشاهده میکنیم و نمایشگاهای خصوصی هم در عراق خواهیم داشت؛ در تلاش هستیم از طریق برگزاری نمایشگاهها در کشور عراق محصولات ایرانی را معرفی کنیم.
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی ادامه داد: دولت در حال تلاش است تا اتصال ریلی بین ایران و عراق تسهیل شود؛ پایانه مرزی چزابه و شلمچه باید به صورت مدیریت واحد اداره گردد.
پیلتن در پایان سخنان خود گفت: رویکرد این همایش تخصصی تر، محدود تر و حرفه ای تر است و در تلاش هستیم به این موضوع بپردازیم و تمرکز بیشتری روی قسمتهای جنوبی عراق داشته باشیم. ما تلاش میکنیم در این همایش به استانهای دیگری از کشور عراق نیز بپردازیم.
جعفر عباس الوائلی، رئیس اتاق بازرگانی بصره، در این همایش گفت: در زمینه صادرات و تجارت بین دو کشور ایران و عراق باید به رویکردهای جدیدی توجه کنیم به مواردی همچون: شناخت و آشنایی بیشتر باکیفیت و پتانسیل محصولات توسط تجار ۲ کشور ،حمایت از بازار های عراقی، شکل گیری پروژههای مشترک بین بازرگانان دو کشور، ایجاد زمینههای جدید برای تبادل محصولات بین ایران و عراق اشاره کرد.
گفتنی است، همایش فرصتها و راهکارهای توسعه صادرات به استانهای جنوبی عراق، در قالب یک گردهمایی یک روزه و انجام مذاکرات بین تجار ایرانی و عراقی، به کار خود در سالن خلیج فارس محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران پایان داد.
خبرنگار رسانه: عاطفه حیاطی
گزارش تصویری همایش