باید به فکر ثبت جهانی قصهگویی باشیم؛ چرا که یک سرمایه ملی است
علامتی، در نشست خبری بیست و چهارمین جشنواره بینالمللی قصه گویی، بیان کرد:

امیر زالی زاده خبرنگار رسانه گزارش می دهد:
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: اکنون جشنواره بینالمللی قصهگوی، یک حرکت فرهنگی برای سرگرم کردن کودکان نیست؛ بلکه با همکاری دلسوزان این حوزه، به یک شاخص بزرگ فرهنگی در عرصه بین الملل تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه تصویری خبری ایران، نشست خبری بیست و چهارمین جشنواره بینالمللی قصه گویی، صبح سه شنبه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۱، با حضور حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، محمود مروج رئیس جشنواره، محمد گودرزی دهریزی دبیر جشنواره و جمعی از اصحاب رسانه، در سالن کنفرانس مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهران برگزار شد.
حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در ابتدای این نشست خبری گفت: زنگ پایانی جشنواره قصهگویی با عطر بانوی دوعالم، مادر نمونه هستی آمیخته شد و رویای شیرین قصه گویی در ایران اسلامی با این تقارن لطیفتر شد.
وی ادامه داد: اکنون جشنواره بینالمللی قصهگوی، یک حرکت فرهنگی برای سرگرم کردن کودکان نیست بلکه با همکاری دلسوزان این حوزه، به یک شاخص بزرگ فرهنگی در عرصه بین الملل تبدیل شده است؛ گرچه روزی در تقویم به عنوان قصهگویی نام نهاده شده است اما باید به فکر ثبت جهانی آن باشیم؛ چراکه قصهگویی سرمایه ملی است و باید برای پاسداشت و توسعه آن اقدام کنیم.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، تصریح کرد: نتیجه یکسال تلاش کودکان و نوجوانان در زمینه قصهگویی در کانون به بار نشسته است و از ۲۵ دی شاهد شروع اختتامیه جشنواره خواهید بود و شکوفههای درخت تناور قصهگویی به بار خواهد نشست.
علامتی، تاکید کرد: قصهگویی قدیمیترین شبکه جهانی پیامرسانی است که در اختیار تمدن اسلامی است و برای آن رقیبی وجود ندارد ولی باید برای معرفی و پاسداشت آن تلاش شود.
وی افزود: وقتی قصه با ادبیات کهن ایرانی آمیخته میشود چنان ابعادی پیدا میکند که طول موج مثبتش همه فرهنگها را متأثر میسازد.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، با بیان اینکه باید از قصه برای کاشتن بذر ایمان در دل کودکان استفاده کنیم، افزود: در جریان قصهگویی در کانون به دنبال نشاندن بذر ایمان در دل کودکان و نوجوانان هستیم و همه دست اندرکاران را به این سمت فراخواندیم؛ به عبارت دیگر هدف جریان قصهگویی در کانون پرورش فکری، چیزی جز کاشتن بذر ایمان و فرهنگ در دل کودکان و نوجوانان نیست و همه دستاندرکاران این نکته را مدنظر قرار دادند.
علامتی، تصریح کرد: هر حرکتی که انجام میشود نیاز به بازبینی و بررسی دارد و باید به سرمایه تجربه بیست و چهار دوره جشنواره قصهگویی توجه شود و ضمن پاسداشت، برای ارتقای بیشتر آن تلاش کنیم.
وی با تأکید بر اینکه از توجه جدی در کیفیت بخشی به محتوا نباید غافل باشیم، گفت: ضمن تقویت جریان قصهگویی، مراقبت از شاخصها و سنجشها، به کیفیت بخشی ضریب میدهد.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بیان داشت: بیست و چهار دوره جشنواره بینالمللی قصهگویی یک جریان عظیم فرهنگی، هنری و ادبی است که بیست و سه دوره تجربه را به همراه دارد. به گواه کارشناسان و محققان قصهگویی، هنر قصه گویی یکی از برجستهترین جریانهای فرهنگی به شمار میرود.
علامتی، افزود: ترویج قصهگویی بین اعضای خانواده به ویژه مادران باید به عنوان فرایند مطلوب مورد توجه قرار گیرد. کاربست حداکثری قصهگویی در جهت تقویت فرزندان یکی از اولویت هاست که نباید دچار خدشه شود.وی از قصهگویی به عنوان صادرات فرهنگی یاد کرد و گفت: توجه به این جریان قصهگویی به عنوان صادرات فرهنگی اصیل حتما مورد توجه ما هست. در این زمینه تقویت روز ملی مد نظر است. حتما به فکر ثبت جهانی هستیم. البته فرایندی دارد، باید در آن با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین وزارت آموزش و پرورش تعاملاتی داشته باشیم و البته شروع آن را بعد از جشنواره انجام خواهیم داد.مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در پایان سخنان خود، با بیان اینکه نباید به این جشنواره نگاه تبلیغاتی داشته باشیم و باید در داخل و خارج به عنوان یک سرمایه عظیم از آن بهره ببریم، اظهار داشت: همین جا ضمن دعوت از هنرمندان و اصحاب رسانه برای رصد این جشنواره، از آنها میخواهیم با بیان اشکالات و ایرادات به ما کمک کنند تا در جشنواره بیستوپنجم با کیفیت بهتری عمل کنیم.
محمود مروج، رئیس بیست و چهارمین جشنواره بینالمللی قصه گویی و معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
محمود مروج، رئیس بیست و چهارمین جشنواره بینالمللی قصه گویی و معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در ادامه این نشست خبری گفت: از همه قصهگویان، قصه پژوهان و دوستانی که در این مدت در سطح استانی، منطقهای، ملی و بینالمللی طی این مدت کمک کردند، تقدیر و تشکر میکنم.
وی ادامه داد: در خصوص چیستی و چرایی جشنواره قصهگویی باید به سه نکته کلیدی اشاره کنم. نخست این که قصه یک سرمایه عظیم است که تمام جوامع از آن برخوردار هستند و ایران ما نیز پر از قصههای متنوع است. ما قصهگویان بسیار خوبی داریم و قصهگویی یک هنر ناب است. نکته سوم اینکه ما مخاطب قصهگویی را نیز داریم. از کودک و نوجوان تا بزرگسال هرکجا که قصه باشد مخاطب آن نیز حتما هست. این سه نکته ایجاب میکنند تا همه به این امر مهم توجه کنیم که جشنواره یکی از این راههای ترویج قصهگویی است.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، درباره تعداد شرکتکنندگان در هر بخش اظهار داشت: جشنواره بیستوچهارم در دو بخش ملی و بینالملل از ۲۵ تا ۲۹ دی در استان یزد برگزار میشود. البته که ما از تابستان این جشنواره را در مراکز فرهنگی هنری کانون و در سطح کشور آغاز کردیم که برگزیدگان آنها به مرحله استانی و کشوری راه پیدا کردند. در بخش ملی ۵ هزار و ۴۱۳ قصهگو شرکت کردند که بعد از گذر از مرحله استانی ۲۳۳ نفر به مرحله منطقهای و در نهایت ۴۰ قصهگو به مرحله نهایی راه یافتند.
مروج افزود: در بخش بینالملل برای ۴۲۷ نفر فراخوان جشنواره ارسال شد و از این تعداد قصه ۶۵ نفر در دبیرخانه جشنواره ثبت شد که در مرحله داوری ۲۵ اثر داوری شد و در نهایت ۱۰ قصه به مرحله پایانی راهیافت. جمع قصهگوهای راهیافته ایرانی و خارجی به بخش بینالملل جشنواره ۵۱ قصه بوده است که از این تعداد جمعا ۲۳ نفر به مرحله نهایی راهیافتند که از این تعداد ۱۵ ایرانی و ۸ خارجی از کشورهای ایران، هند، مالزی، لبنان، کلمبیا و ترکیه هستند که در مرحله نهایی به قصهگویی خواهند پرداخت.
رئیس بیست و چهارمین جشنواره بینالمللی قصه گویی، در پایان سخنان خود گفت: در بخش آیینی سنتی نیز ۳۳۵ قصهگوی استانی و ۱۱۹ قصهگو منطقهای حضور یافتند که از این میان ۳۱ اثر به مرحله نهایی راه پیدا کرده است. در این دوره ۸۷ قصهگو به زبان اشاره شرکت کردند که از این میان شش قصهگو به مرحله نهایی راه پیدا کردهاند. در بخش پادکست قصهگویی نیز یکهزار و ۴۵۴ قصه در مرحله اول به دست ما رسید که از این میان ۶۴ قصه به مرحله نهایی راه یافته است. در بخش ۹۰ ثانیه نیز ۲هزار و ۹۲۷ اثر در مرحله اول ارسال شد و از این میان ۱۲۲ قصه نهایی شد.
گفتنی است، بیست و چهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی، از صبح روز یکشنبه ۲۵ دی افتتاح خواهد شد و تا ظهر روز ۲۸ دی در دو سالن ادامه خواهد یافت. مراسم پایانی نیز صبح روز ۲۹ دی در سالن شهید عباسپور یزد برگزار خواهد شد.
خبرنگار رسانه: امیر زالی زاده
آلبوم عکس